درمان بیماری آئروفاژی با طب سنتی

    0
    46 views

    زمانی که هوا براثر بلعیدن غذا وارد معده شود فرد دچار معده درد میشود که به این عارضه آئروفاژی میگویند. طب سنتی راه حل هایی برای درمان این بیماری بیان کرده است.

    بیماری آئروفاژی چیست؟

    آئروفاژی عبارت است از بلع هوا که با نفوذ در مری وارد معده میشود. بلع مقدار کم هوا حالت طبیعی دارد ولی بلع زیاد آن غالبأ مربوط به ناراحتی عصبی و دیرهضمی است که منجر به آروغ زدن می گردد. اتساع غیرطبیعی معده که غالبأ براثر آن عارض میشود، موجبات احساس درد و تیرکشیدن در ناحیه شکم را فراهم می آورد. معمولا چون قسمتی از هوای بلعیده شده میتواند وارد اثنی عشر گردیده، به روده بزرگ راه یابد، از این جهت در این حالت باعث بروز دردهای کوتاه مدت در زوایای روده بزرگ میگردد. آئروفاژی یا بلع هوا بیشتر در مبتلایان به ناراحتی های عصبی و افراد معتاد به دخانیات پیش می آید و با بررسی هایی که به عما آمده در بیش از ۲۰ درصد افراد، ایجاد گاز در دستگاه هضم و نفخ، مربوط به هواخوری است.

    روش درمان بیماری آئروفاژی

    مصرف زغال طبی که خاصیت جذب گاز دارد، عادت به آهسته غذا خوردن، جویدن کامل غذا، ورزش سبک تنفسی در هنگام صبح ناشتا و همچنین انجام حرکات بدنی ملایم قبل از غذا خوردن، به درمان بیماری آئروفاژی کمک می نماید.

    درمان سنتی بیماری آئروفاژی

    مصرف برگ بعضی گیاهان مانند نعناع و ریحان، به صورت خام یا دم کرده و همچنین مصرف روزانه گرد دانه گیاهان زیر به مقادیر تعیین شده، مخلوط در آب یا در کمی عسل، اثر درمانی در آئروفاژی ظاهر میشود:گرد دانه شوید(میوه) به مقدار ۲ تا ۳ گرم در روز، زیره سیاه( ۰/۵ تا یک گرم و ۲ دفعه در روز)، زیره سبز(۰/۵ تا ۲ گرم در روز)، شنبلیله(۲ قاشق قهوه خوری در روز)، گشنیز( به مقدار ۲ تا ۵ گرم)، رازیانه یا رازیانه رومی (به مقدار ۰/۵ تا ۲ گرم در روز به صورت کاشه) و مرزنجوش. از میوه دانه گیاهان مذکور به تفاوت از هر یک یا دو نوع آنها در روز میتوان استفاده به عمل آورد. یعنی از چند نوع آنها در روز نباید استفاده کرد. ضمنأ باید توجه داشت که دانه ۳ گیاه اول ( شوید، زیره سیاه و زیره سبز) اثر قاعده آور نسبتأ محسوس دارند و نباید مورد استفاده زنان باردار، مخصوص در ماه های اول حاملگی قرار گیرد.

    پاسخ دادن