از خواص تا مضرات انبه

    0
    150 views

    انبه میوه ایی گرم مزاج است و دارای هسته ایی بزرگ شکل است. انبه و هسته آن خواص زیادی دارند. اما علاوه بر خواص دارای مضرات نیز هستند که بیان کرده ایم.

    انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا ۱۰ متر می رسد. منشأ انبه در هند٬ مالزی و برمه می باشد ولی هم اکنون در تمام مناطق استوایی و حاره کاشت میشود. انبه از ۴۰۰۰ سال پیش وجود داشته است.

    برگهای این درخت نیزه شکل٬ گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و به صورت خوشه ای وجود دارد. میوه آن که انبه یا منگو نامیده میشود بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع و شیرین بوده و دارای هسته ای نسبتأ بزرگ است. انبه در اوائل بهار می رسد و تا اوائل پاییز موجود است.

    انبه ی رسیده از نظر طب سنتی گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است. انبه نارس تولید کننده بلغم و سودا در بدن است.

    خواص انبه

    -تقویت کننده بدن
    -تقویت کننده قوای جنسی
    -درخشان کننده رنگ صورت
    -خوشبو کننده دهان
    -ادرار آور
    -برطرف کننده یبوست
    -تمیزکننده و ضدعفونی کننده سیستم هضم
    -تمیزکننده خون
    -از بین بردن بوی بد بدن
    -کاهش دهنده حرارت بدن و پایین آورنده تب
    -رفع اسهال
    -درمان کننده سردرد٬ تنگی نفس و سرفه
    -درمان کننده بواسیر
    -برطرف کننده عطش
    -مصرف انبه برای گرم مزاجان باید همراه با سکنجبین باشد.

    انبه

    خاصیت مغز هسته انبه

    -برطرف کننده اسهال
    -معالجه کننده سرماخوردگی
    -رفع سرفه های سخت
    -درمان کننده بواسیر خونی
    -رفع خونریزی رحم و خونریزی بین دو عادت ماهانه
    -کرم کش و ضد اسهال
    -تسکین آسم و تنگی نفس
    -ضد استفراغ

    خاصیت درخت انبه

    گل انبه برای رفع اسهال
    -خشک کردن شکوفه انبه و مصرف آن هر روز حدود ۳ گرم با ۱۰ گرم شکر برای درمان سرعت انزال
    -درمان ناراحتی های پوستی با مصرف صمغ درخت انبه با روغن و آبلیمو
    -برطرف کننده ریزش مو با مالش آب برگهای درخت انبه بر روی سر
    -دم کرده برگ درخت انبه برای تقویت دندان و لثه به صورت مزه مزه کردن در دهان

    مضرات انبه

    هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نماید. اگر انبه ایجاد نفخ بکند باید آنرا با زنجبیل خورد. برگ٬ گل٬ میوه و هسته آن مصارف خوراکی دارند.

    پاسخ دادن