آشنایی با خواص درمانی آلو

    0
    85 views

    آلو یک میوه ی تک هسته ای است و تنوع زیادی دارد. از خانواده هلو و زردآلو است. بیش از هزاران گونه متفاوت از این میوه در دنیا با خواص متفاوت وجود دارد.پژوهشگران معتقدند از آلو می توان به عنوان ضدعفونی کننده غذا استفاده کرد. آلوی خشک خواص ضدمیکروبی دارد که میتواند خطر آلودگی گوشت را کم کند. افزودن آلو یا عصاره آن به گوشت قیمه شده به میزان قابل توجهی از رشد میکروب ها جلوگیری میکند.
    هرچند ادویه نیز میتواند نقش مشابهی ایفا کند اما عصاره آلو طعم اندکی دارد و به همین دلیل طعم اصلی غذا را تغییر نمی دهد. افزودن ۳ درصد عصاره آلو، بیش از ۹۰ درصد مانع رشد میکروب ها میشود. آلو به دلیل کمک به مرطوب ماندن گوشت کیفیت گوشتی را که دوباره گرم میشود بهبود میبخشد.
    آلو یکی از منابع خوب آنتی اکسیدان است. این میوه حاوی مقادیر مناسبی از ترکیبات فنلی و بتاکاروتن است که با اثر آنتی اکسیدانی خود رادیکالهای آزاد اکسیژن را خنثی میکند.
    آشپزها و کسانی که تمایل ندارند از چربی یا کره در دستورات خود استفاده نمایند میتوانند از پوره ی آلو خشک در دستورات خود نظیر کیک میوه ها٬ برانی شکلات یا کیک هویج استفاده کنند که ماهیتی جویدنی و نرم دارند. پوره ی آلو خشک به حجم و مقدار دستور غذایی می افزاید و در عین حال حاوی چربی نیست.

    آلو تازه

    خواص تغذیه ای و درمانی آلو

    *ملین است و حرارت بدن را کاهش میدهد.
    *ضد سرطان است.
    *آلو حالت تهوع را از بین میبرد. از این رو افرادی که به حالت تهوع و سرگیجه مبتلا می باشند بهتر است روزانه چند آلو بمکند.
    *آلو ضد تب و سردردهای صفراوی است.
    *از کم خونی جلوگیری میکند.
    *عملکرد مغز و چشم را بهبود میبخشد.
    *آلو طبیعتی سرد دارد و برای افراد گرم مزاج مناسب است.
    *آلوی سیاه در مبتلایان به خارش بدن مانند خارش پشت٬ زیربغل٬ گردن و شانه موثر است.
    *برای درمان یبوست و بواسیر موثر است.
    *تقویت کننده و تنظیم کننده دستگاه هاضمه است.
    *دردهای مفصلی را برطرف میکند.
    *چربی و فشار خون را کاهش میدهد.
    *در لاغری موثر است.
    *خشکی دهان را رفع میکند و برای لطافت پوست مفید است.
    *از پوکی استخوان جلوگیری میکند.
    *برای درمان بیماران مبتلا به روماتیسم٬ نقرس و تصلب شرائین مفید است.
    *در رفع خستگی و ناتوانی جسمی موثر است.
    *نوشیدن آب آلو برای رفع انگل های معده مناسب است.

    ارزش غذایی آلو

    آلو سرشار از ویتامین های A و C ٬ کربوهیدرات ها٬ آهن٬ کلسیم٬ منیزیم٬ سدیم٬ فسفر٬ پتاسیم و فیبر می باشد.

    نکات احتیاطی

    -آلو برای اشخاص سرد مزاج و آنهایی که نفخ شکم دارند مضر است.
    -آلو خام دیر هضم میشود و افراد مسن و کسانی که سوهاضمه دارند بهتر است آلو را به صورت پخته مصرف کنند.
    ـ افرادی که دیابت دارند بهتر است از مصرف آلو خشک بپرهیزند زیرا آلو خشک قند زیادی دارد. بهتر است قبل از پختن آلو خشک چند مرتبه آن را با آب گرم خیس کنند و آن را بشویند تا مقداری موادقندی آن از بین برود سپس آنرا پخته و قبل از غذا به حالت نیمه گرم میل کنند.
    – بهترین زمان برای مصرف آلو شب قبل از خواب و قبل از صرف شام است.
    – مغز هسته آلو دارای اسید سیانیدریک است و بسیار خطرناک است.
    – جوانه درخت آلو نیز دارای ماده خطرناک گلوکوزید مولد سیانیدریک است.

    پاسخ دادن